108-1

Kunnen wij u helpen?

Hieronder staan de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via [email protected] of bel met +31 85 06 57 148.

Mag ik extra stickers plakken op de auto?

Ja, het is mogelijk om eigen bestickering aan te brengen op de auto. De Kroon-Oil uitstraling moet hierbij volledig intact blijven. Maar let op: de auto dient zonder stickers te worden ingeleverd aan het einde van de looptijd. De leasemaatschappij vraagt (afhankelijk van de hoeveelheid stickers) € 100,- tot € 150,- excl. BTW voor het verwijderen van de stickers.

Wat is de levertijd van een Kroon-Oil leenauto?

Genoemde auto’s hebben een levertijd van circa drie weken. Mocht u een andere auto willen, dan kan de levertijd anders zijn. Neem hiervoor contact op.

Kan ik een andere auto bestellen dan de genoemde keuzes?

Ja, dat kan. Neem hiervoor contact op.

Hoe zit het met bijtelling?

Wanneer u de leenauto alleen ter beschikking stelt aan uw klanten, betaalt u geen fiscale bijtelling.

Welke soorten bestickering zijn er?

Bestickering van de auto is standaard met het Kroon-Oil-logo en uw bedrijfsnaam en telefoonnummer.

Wat is het voordeel van operationele lease?

Bij operationele lease staat de auto op de balans van de leasemaatschappij. Dat betekent dat u geld overhoudt voor eventuele andere investeringen.

Wat is het voordeel om te kiezen voor het Mobiliteitsplan van Kroon-Oil?

De auto’s worden ingezet met bestickering, dit zorgt voor extra reclame. De meeste garagisten gebruiken de auto’s ook als een verlengstuk van hun dienstverlening.

Mag ik de leenauto ook inzetten voor één van mijn medewerkers?

Ja dat mag, let wel op dat de berijder dan fiscale bijtelling verschuldigd is. Tenzij de berijder een sluitende kilometerregistratie bijhoudt wanneer er alleen zakelijk (of woon-/werkverkeer) mee wordt gereden.

Hoe is de verzekering geregeld?

De auto is verzekerd door de leasemaatschappij op basis van WA+CASCO.

Wie betaalt de onderhoudskosten en APK?

Onderhoud en banden moeten door u worden geregeld. U dient de auto te onderhouden conform de onderhoudsinstructies van de autofabrikant. De instructies vindt u in het onderhoudsboekje die bij de auto wordt geleverd. De auto heeft een garantietermijn van twee jaar.

Ik wil graag een andere kleur auto, kan dit?

Ja, het is mogelijk om de auto te bestellen in een andere (metallic) kleur, de kosten voor een andere kleur bedragen circa € 10,- tot € 15,- per maand extra.

Sluit ik een contract af met Kroon-Oil of met de leasemaatschappij?

Het leasecontract wordt gesloten tussen de klant en de leasemaatschappij. Kroon-Oil is initiatiefnemer van het Mobiliteitsplan en draagt voor haar klanten bij in het leasetarief.

Wie zijn onze contactpersoon voor vragen over de leaseauto?

De mensen van LeaZer zijn uw contactpersoon voor vragen over de leaseauto. LeaZer kunt u bereiken via het telefoonnummer 085- 065 71 48 of via de mail: [email protected] of [email protected]. Binnen 24 uur kunt u reactie verwachten van LeaZer.

Hoe zit het met de bijdrage van Kroon-Oil?

Voor kopende Kroon-Oil klanten geldt een extra bijdrage van Kroon-Oil, die direct zichtbaar is in uw maandelijkse leasetarief. De prijzen die worden gecommuniceerd (op de website, mail en offertes) zijn inclusief de bijdrage van Kroon-Oil. Let op: deze bijdrage geldt uitsluitend voor kopende Kroon-Oil klanten.

Samenwerking Kroon-Oil en LeaZer, hoe zit het?

De mensen van LeaZer hebben jarenlange ervaring in de autoleasebranche en kennen de leasemarkt als geen ander. LeaZer is een onafhankelijke lease-intermediair en heeft een veilingplatform ontwikkeld waardoor scherpe leasetarieven kunnen worden gerealiseerd. Dankzij deze samenwerking kunnen wij u adequaat, goed en snel van dienst zijn. Bovendien kunnen wij u door schaalgrootte een bijzonder laag leasetarief aanbieden.

Contact

Heb je vragen? Neem contact op via [email protected], bel met +31 085 06 57 148 of vul dit contactformulier in.

Not readable? Change text. captcha txt